Szicíliai védelem

A g2-n álló gyalogodat helyezd a g3-ra. Ezután a futódat rakd a g2-re. A g1-en álló lovaddal lépj a h3-ra. Ezután a királlyal sáncolj be (a királlyal lépsz g1-re és a bástyáddal pedig f1-re). A királyoddal lépj a h1-re a bástyával pedig a g1-re. Ez egy nagyon hatékony védekezési mód, de VIGYÁZZ, mert ha leütik a g2-n álló gyalogodat akkor megtörik a védelem. Ezt azzal tudod megakadályozni, hogy bevéded a másik futóddal.

Sáncolás: tudsz rövid és hosszú oldalra sáncolni. A rövid oldalra sáncolás menete: a királlyal (fehérnél) a g1-re lépsz a bástyával f1-re.

hosszú oldalra sáncolás menete: a királlyal a c1-re lépsz a bástyával d1-re.

Sáncolás szabályai: 1. Nem sáncolhatsz ha sakkban vagy, vagy sakkba lépsz. 2. Nem sáncolhatsz ha közben sakkon áthaladsz.
3. Nem sáncolhatsz, ha a király vagy a bástya már lépett.

broki2010. máj.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Chessboy

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szicíliai_védelem

Chessboy

1. e4 c5 ez a Szicíliai védelem...

1. c4 e5 Fordított szicíliai amire vigyázzatok: a megnyitások lépéscserékkel átalakulhatnak másféle variációkká is...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szic%C3%ADli ai_v%C3%A9delem

Torokmatika

e4-c5
Hf3-d6
d4-cxd4
Hxd4-Hf6 Ez így sokkal egyszerűbb

Gabi2173

ha így játszod ezt a védelmet akkor veszted, de ha nem nem vinné el oda a bástyát, meg a királyt akkor nem veszik el. vagy rosszul mondom? kommat

Gabi2173

Ez nem a nimzo indiai védelem? a szicíliaiba a fútó nem a g2-n áll. vagy fordítva van?

Grandmaster

Sajnos ennek köze sincs a szicíliai védelemhez. Laikus formában, korrektül leírva így hangzik: Világos első lépéseként a királya előtti gyaloggal kettőt, azaz e4-re lép, erre sötét úgy válaszol, hogy vezérszárnyi futógyalogjával (azaz a c-gyaloggal) c5-re lép. Remélem követkhető volt.

kommat

Szevasz ! Ha jól tudom ez nem a szicíliai védelem, mert az általában e4-c5 lépéspárral indul. A g3-as megnyitás a Benkö-megnyitás. Sakkban szerencsésebb a huszár kifejezést használni. Ez nagyon nem jó védelem, nem tanácsolom mert 25 lépés alatt mattot kapsz. Ha nem hiszed el futtasd le egy jobbfajta sakkprogrammal. A legdurvább benne, hogy elég hamar bástyahátrányba kerülsz. Íme a bizonyíték:
1. g3 e5 2. Fg2 d5 3. Hh3 Fc5 4. O-O Hf6 5. Kh1 Hc6 6. Bg1 Fxh3 7. Fxh3 He4 8. Bg2 Hxf2 sakk!
9. Bxf2 Fxf2 oda a bástyád !!!